Home Consultancy Cursussen Courselets About us

Consultancy

Business Applicaties voor de Cloud
RESTful Web API applicaties

AppliGate - RESTful Web API ontwikkeling zoals onze Event Scheduler

RESTful Web Service applicaties is het terrein waar AppliGate in investeert, met name voor de zeer schaalbare omgeving van Google App Engine.

Deze Web services, ook wel RESTful Web API genoemd, is een service die gebruikmaakt van HTTP en REST principes.

De applicaties die AppliGate ontwikkelt draaien als Google App Engine Java application, hoewel ze aangepast kunnen worden voor elke JEE applicatie server.Lees meer hierover op Wikipedia


Deze Web site is gebaseerd op REST principes

Deze web site is baseerd op een RESTful Web API. Hierdoor is AppliGate in staat de site snel aan veranderende omstandigheden zoals nieuwe HTTP clients aan te passen, terwijl het hart van het systeem hetzelfde blijft.

Ook maken we gebruik van onze Event Scheduler Web Service zowel serverside zoals op de Cursussen-pagina of clientside ingebed in iframe-tags op de Courselet-pagina.Bekijk het voorbeeld op de Courselet-pagina


De Event Scheduler

De Event Scheduler is een voorbeeld van een JSON/HTML RESTful Web Service applicatie, die we momenteel ontwikkelen. We gebruiken de web service al in deze web site op de Cursussen- en Courselet-pagina.

Op de Cursussen-pagina wordt de service serverside verwerkt. Op de Courselet-pagina gebruiken we de service clientside in een iframe-tag.


Meer informatie over de Event Scheduler


Beste lezer,

AppliGate's focus ligt op web services? We zij met name gespecialiseerd in het "model" gedeelte van MVC ontwerppatroon en RESTful web service in het bijzonder. Bijvoorbeeld, deze web site is er op gebaseerd en stelt ons in staat om snel op wijzigende omstandigheden in te spelen, bijvoorbeeld: iPhone- en meertalige weergave van informatie, etc.

Groeten AppliGate


Slideshare presentatie
RESTful Web API Applications. Klik op bovenstaande afbeelding om de presentatie te bekijken.


Info

©2013 AppliGate Consultancy
e: info@appligate.nl
w: http://www.appligate.nl
t: +31 (0)6 20 146 141Modified: Mon Feb 25 07:07:13 UTC 2013